LGBT

LGBT is een Engelse afkorting. Het staat voor Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender. Deze mensen gebruiken als gemeenschap vaak een regenboogvlag als symbool. Zij strijden voor gelijke rechten, net als alle andere mensen in de gemeenschap. Wij zullen je per begrip een korte uitleg geven.

Lesbian

Lesbian staat voor lesbische mensen. De term lesbisch komt van de Griekse eiland Lesbos. Hier woonde een hele tijd geleden een vrouw die over de vrouwenliefde dichtte. Je bent lesbisch als jij je als vrouw aangetrokken voelt tot een andere vrouw.
Dit is echter niet altijd waar, het is namelijk ook mogelijk om seks te hebben met een vrouw zonder dat je echt lesbisch bent. Vooral als jongeren in een probeerfase zitten komt dit vaak voor. Een hele tijd was het echt een taboe om zich als vrouw aangetrokken te voelen tot een andere vrouw. Lesbische vrouwen werden vaak genegeerd en kregen geen enige vorm van aandacht. Lesbische mensen strijden al een hele tijd voor gelijke rechten. Begin van de 20ste eeuw hebben ze al erg veel kunnen bereiken. Vooral op het gebied van juridische gelijkheid zijn ze erg ver gekomen.

Gay

Gay staat ook wel voor homoseksualiteit. Dit betekent in grote lijnen dat dezelfde sekse zich aangetrokken voelt tot elkaar. Hierbij gaat het wel om een romantische of seksuele verlangen naar elkaar.  De termen homo worden vervolgens gebruikt voor de mannen en lesbisch voor vrouwen. Homoseksualiteit wordt nog steeds in veel culturen ten strengste afgekeurd. Het komt zelfs voor dat mensen uit een bepaalde gemeenschap stappen omdat ze door hun eigen familie niet meer als homo worden geaccepteerd. Vaak worden ze gediscrimineerd en buitengesloten. Tegenwoordig kan er voorzichtig worden gezegd dat de homoseksualiteit geaccepteerd wordt door de samenleving. De emancipatiebeweging heeft mooie successen behaald, waardoor ook de homo’s en lesbische mensen een deel uitmaken van onze samenleving.

Bisexual

Bisexual staat voor biseksualiteit. Op het moment dat je biseksueel bent, dan voel jij je tot mannen en vrouwen seksueel aangetrokken. Het komt bij deze mensen zelfs voor dat ze afwisselend seks hebben met een man en vrouw. In sommige gevallen hebben ze gedurende enige tijd een relatie met een vrouw en uiteindelijk trouwen ze met een man. Deze mensen kunnen nog niet een keuze maken en vinden beide relaties prettig. Mensen die biseksueel zijn, hebben het gevoel dat ze niet op een bepaald geslacht vallen, maar op een bepaalde persoon. Voor hun maakt het echt niet uit of ze verliefd zijn op een man of een vrouw. Beide vinden ze leuk. Aan mensen die biseksueel zijn, kun je niet duidelijk zien dat ze dit zijn. In de meeste gevallen valt het je niet eens op. Veel mensen die biseksueel zijn, geven aan dat ze niet per se willen kiezen tussen een bepaald geslacht. Zij willen graag aankijken waar ze de geluk in vinden. Als dit met een man is, vinden ze dit prima. Maar ook verder leven met een vrouw vinden ze geen enkel probleem.

Transgender

Mensen die transgender zijn, voelen zich niet thuis in hun eigen lichaam. Hoe zij zich voelen, past niet bij de geslachtskenmerken die zij vanaf hun geboorte hebben meegekregen. Een meisje kan zich bijvoorbeeld erg sterk een jongen voelen. Ze kan zich op een gegeven moment tegen haar geslacht af zetten door zich als een jongen te kleden en zich ook zo te gedragen. Bij een jongen is dit net weer andersom. Als jongen is het ook mogelijk om je een meisje te voelen. De jongen kan zijn haar lang laten groeien en zelfs make-up gaan gebruiken. In sommige gevallen begint een jongen ook op hakken te lopen en zich te kleden als een vrouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *