De achtergrond van transgenders

Transgenders voelen zich niet thuis in hun eigen lichaam. Zij voelen dat het geslacht dat ze vanaf hun geboorte hebben, niet bij hun hoort. Dit kan erg vervelend zijn. Vaak sluiten zij zich af van de rest als zij zich onbegrepen en niet geaccepteerd voelen. Een meisje kan zich bijvoorbeeld erg sterk een jongen voelen. Ze gaat zich op een gegeven moment zo kleden en zo gedragen omdat zij zich hier prettiger bij voelt. Bij een jongen is het net andersom. Een jongen kan zich erg sterk een meisje voelen en de neiging hebben om make-up en jurkjes te dragen.

Wetenschap

De officiële benaming voor mensen die transgender zijn is genderdysforie. Op het moment na de geboorte beslist de arts direct of het gaat om een jongen of een meisje naar aanleiding van het geslachtsorgaan. Het gevoel van een mens kan op een gegeven moment veranderen. Een meisje voelt zich een jongen en een jongen kan zich een meisje voelen.

In een hokje geplaatst

Veel transgenders voelen dat ze in een hokje worden geplaatst. Als ze het gevoel hebben dat ze niet zichzelf kunnen zijn, voelen zij zich vaak buitengesloten. Zij vinden het niet eerlijk dat de wereld zo in hokjes wordt verdeeld. Jongens mogen met een mooie auto spelen en meisjes krijgen een leuke pop cadeau. Het zijn standaard dingen geworden in onze samenleving. Zaken die wij op een gegeven moment als normaal zijn gaan zien. Heb jij ooit eens meegemaakt dat een jongen een mooie Barbie kreeg voor zijn verjaardag? Waarschijnlijk niet. En dat is precies wat transgenders bedoelen. Zij willen niet meer in een hokje geplaatst worden, maar willen de kans krijgen om te leven op de manier hoe ze zelf willen.

Acceptatie

Als transgenders op een gegeven moment zeker van hun zaak zijn, kunnen ze ervoor kiezen om operaties aan te gaan zodat zij zichzelf letterlijk kunnen opbouwen naar het andere geslacht. Tegenwoordig zijn er allemaal manieren bedacht waarmee ze medisch de groei van de borsten bijvoorbeeld kunnen afbreken. Mannen die zich juist vrouw voelen kunnen bepaalde hormonen slikken waardoor hun borsten zullen beginnen met groeien. Het is zelfs mogelijk om een geslachtsoperatie te laten uitvoeren. Op deze manier is het voor de transgenders mogelijk gemaakt om te leven in een lichaam waar ze zich thuis in voelen. Er zijn ook veel transgenders die niet per se een andere lichaam willen. Zij kunnen echt niet kiezen en willen graag gewoon ‘mens’ zijn. Zij hebben geen voorkeur voor een mannelijke of vrouwelijke lichaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *